Ρ.Bofinger: Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων τάσσεται ο Peter Bofinger, σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως αποτελεί την λύση σταθερότητας της ευρωζώνης και ανταμειβής για χώρες όπως η Ελλάδα που υιοθετούν σκληρά μέτρα.

Ρ.Bofinger: Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων
Υπέρ της έκδοσης ευρωομόλογων τάσσεται κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της κυβέρνησης του Βερολίνου, ο οποίος πιστεύει πως αυτός θα ήταν ένας τρόπος ανταμοιβής για χώρες όπως η Ελλάδα, που καταβάλλουν προσπάθειες να απαλλαγούν από το χρέος τους.

Ο Peter Bofinger, ένας από τους πέντε "σοφούς" της Γερμανίας, θεωρεί ότι η έκδοση ευρωομολόγων είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί σταθερότητα στην ευρωζώνη, παρά το ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου αντιτίθεται σθεναρά σε αυτή την πρόταση.

«Η έκδοση ευρωομολόγων θα καθιστούσε ευκολότερο για χώρες της Ευρώπης να αποφύγουν την χρεοκοπία» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Απλά δεν είναι πλέον εφικτό να σπρώχνεις κάποιες χώρες στην γωνία και να τις επιβαρύνεις με ακραία υψηλά επιτόκια»

Τα ευρωομόλογα, τόνισε ο κ. Bofinfger στο Deutschland Radio, θα ήταν μια λύση που θα αποδέσμευε την ευρωζώνη από τις πιέσεις των χρηματαγορών και παράλληλα θα έδινε πρόσβαση σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία σε έναν τρόπο δανεισμού με χαμηλά επιτόκια.

«Θα πρέπει να παραδεχθεί κανείς όσα γίνονται στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ισπανία. Αυτές οι χώρες, οι οποίες έχουν εφαρμόσει πολύ σκληρά μέτρα στην προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασης, θα ανταμείβονταν εάν έβρισκαν χρηματοδότηση με πολύ χαμηλό επιτόκιο» δήλωσε συγκεκριμένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v