Pimco: Το δολάριο δεν θα χάσει την πρωτοκαθεδρία

Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο νόμισμα συναλλαγματικών αποθεμάτων καθώς η Κίνα και η Ευρώπη δεν έχουν ακόμα τις δυνατότητες να καλύψουν επάξια αυτήν τη θέση, αναφέρει ο κ. Anthony Crescenzi, της Pimco.

Pimco: Το δολάριο δεν θα χάσει την πρωτοκαθεδρία
Το δολάριο θα διατηρήσει την πρωταγωνιστική του θέση ως κυρίαρχου νομίσματος συναλλαγματικών αποθεμάτων, καθώς η Κίνα και η ευρωζώνη δεν έχουν ακόμα τις δυνατότητες να καλύψουν επάξια αυτήν τη θέση. Αυτή είναι η εκτίμηση της Pimco, ηγέτιδας εταιρίας στον χώρο του trading ομολόγων, αναφορικά με την τρέχουσα πτωτική πορεία του αμερικανικού νομίσματος.

έες δυνάμεις όπως η Κίνα δεν είναι ακόμη έτοιμες να απορροφήσουν τα συναλλαγματικά αποθέματα των 9 τρισ δολ. που υπάρχουν διεθνώς, γιατί η αγορά ομολόγων της είναι ακόμη ανώριμη", δηλώνει ο κ. Anthony Crescenzi, διαχειριστής κεφαλαίων της Pimco, σε έκθεσή του και συμπληρώνει: "Η Ευρώπη, εν μέσω όλων των δεινών που αντιμετωπίζει, δεν πλησιάζει καν στο να αναλάβει τα ηνία".

Οι ΗΠΑ "παραμένουν η πιο ισχυρή δύναμη οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά
", αναφέρει ο κ. Crescenzi.

"Η στήριξη που παρέχεται είναι υπερβολική, όπως αποδεικνύεται από τα συγκριτικά χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων και την ευρεία συμμετοχή στις δημοπρασίες ομολόγων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ", αναφέρει ο διαχειριστής της Pimco και καταλήγει: "Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αποτελούν πηγή ανησυχίας και θα διατηρούν τοποθετήσεις σε τίτλους δολαρίου, αν και με χαμηλότερες αποδόσεις απ' ό,τι σε άλλες χώρες, και ειδικότερα σε σύγκριση με τις αναδυόμενες αγορές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v