Οι επενδυτικές συστάσεις του Bob Doll (BlackRock)

Τοποθέτηση σε χρηματιστήρια έναντι της αγοράς ομολόγων προκρίνει και για το 2011 ο Bob Doll, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της BlackRock, διαβλέποντας σημαντική ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Οι επενδυτικές συστάσεις του Bob Doll (BlackRock)
Τοποθέτηση σε μετοχές έναντι των ομολόγων προκρίνει και για το 2011 ο Bob Doll, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών της BlackRock ο οποίος διαχειρίζεται περί τα 300 δισ. δολ. στο πλαίσιο των υπό διαχείριση κεφαλαίων της BlackRock που ανέρχονται στα 3,.45 τρισ δολ..

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, τα χρηματιστήρια θα καταγράψουν διψήφια ποσοστά ανόδου το 2011 για τρίτη συνεχή χρονιά, ενώ εκτίμησή του είναι πως ο S&P 500 θα ενισχυθεί τουλάχιστον στις 1.350 μονάδες στα τέλη του έτους (που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 7,4%). Ο κ. Doll όμως, επισημαίνει πως ο στόχος αυτός είναι το κατώτατο επίπεδο των προβλέψεών του.

Όπως επισημαίνει, η αμερικανική οικονομία θα ευνοηθεί από τα κίνητρα που δημιουργούνται τόσο από την δημοσιονομική πολιτική (οι φοροελαφρύνσεις Bush τις οποίες αποφάσισε να παρατείνει ο πρόεδρος Obama) αλλά και η νομισματική πολιτική με την ποσοτική χαλάρωση των 600 δισ. δολ. Εκτίμησή του είναι πως κατά το 2011, η αμερικανική οικονομία θα δημιουργήσει 3 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας με συνεπακόλουθη μείωση του ποσοστού της ανεργίας στο 9%.

«Οι μετοχές πιθανότατα θα ξεπεράσουν τις τοποθετήσεις σταθερού εισοδήματος» δήλωσε ο κ. Doll.

Ως προς την επιλογή αγορών, o Doll προκρίνει ΗΠΑ, Γερμανία και Βραζιλία, αντί για Ιαπωνία, Ισπανία και Κίνα.

Ως προς την επιλογή κλάδων, ο κ. Doll «ψηφίζει» μετοχές του ενεργειακού και του τεχνολογικού κλάδου. Την τελευταία θέση στις προτιμήσεις του έχουν οι τραπεζικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v