Κινεζική δέσμευση για στήριξη του ευρώ

Νέα… επίθεση φιλίας από την Κίνα προς την ευρωζώνη, αυτή την φορά δια στόματος της κεντρικής τράπεζας η οποία αποσαφήνισε ότι σημαντικό μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας θα τοποθετηθούν σε τίτλους ευρώ

Κινεζική δέσμευση για στήριξη του ευρώ
Νέα… επίθεση φιλίας από την Κίνα προς την ευρωζώνη, αυτή την φορά δια στόματος της κεντρικής τράπεζας η οποία αποσαφήνισε ότι σημαντικό μέρος των συναλλαγματικών αποθεμάτων της χώρας θα τοποθετηθούν σε τίτλους ευρώ.

«Το ευρώ και οι ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές είναι ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος και ήταν, είναι και θα είναι μία από τις πιο σημαντικέ τοποθετήσεις στα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας Yi Gang με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της τράπεζας.

Επισημαίνεται ότι δύο ημέρες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Κινεζικής κυβέρνησης δήλωσε πως το Πεκίνο «θα συνεχίσει» να στηρίζει τους ισπανικούς τίτλους, ενώ δημοσίευμα της El Pais αποκαλύπτει πως η Κίνα θα προχωρήσει σε αγορές ισπανικών ομολόγων ύψους 6 δις. ευρώ.

«Με δεδομένη την αρχή της διαφοροποίησης, η επένδυση συναλλαγματικών αποθεμάτων σε κρατικά ομόλογα ευρωζώνης δεν θα συμβάλει μόνο στην χρηματοοικονομική σταθερότητα της Ευρώπης και των παγκόσμιων αγορών, αλλά θα αποφέρει επίσης και λογικές επενδυτικές αποδόσεις» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v