Schaeuble: "Δεν πιέζουμε κανέναν"

Απαντώντας στο μπαράζ δημοσιευμάτων περί γερμανικών πιέσεων στην Πορτογαλία, ο υπουργός Οικονομικών του Βερολίνου απαντά ότι "δεν πιέζουμε κανέναν, αλλά στηρίζουμε το ευρώ".

Schaeuble: Δεν πιέζουμε κανέναν
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σπεύδουν να στηρίξουν την Πορτογαλία η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αγορών και ενώ δημοσιεύματα του ξένου Τύπου επισημαίνουν πως ασκούνται πιέσεις στη Λισαβόνα να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών.

"Δεν ασκούμε πιέσεις σε κανέναν, αλλά υπερασπιζόμαστε το ευρώ", δήλωσε σιβυλλικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Wolfgang Schaeuble σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο για την πολύκροτη υπόθεση της Πορτογαλίας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η Ισπανία υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Πορτογαλία δεν έχει ανάγκη να ζητήσει στήριξη από τη διεθνή κοινότητα. "Η Πορτογαλία δεν χρειάζεται να ζητήσει κανενός είδους στήριξη γιατί ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της", ανέφερε η κ. Elena Salgado σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Επιπλέον, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε πως το θέμα της Πορτογαλίας δεν βρίσκεται στην ατζέντα της προσεχούς συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. "Με βάση όσα γνωρίζουμε, η Πορτογαλία δεν είναι στην ατζέντα των θεμάτων συζήτησης των υπουργών Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα", σημείωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v