Η ολική επαναφορά της Alcoa

Η Alcoa ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο τα καλύτερα αποτελέσματα από το 2008, με αύξηση κερδών στα 258 εκατ. δολ. και εσόδων στα 5,65 δισ. δολ.

Η ολική επαναφορά της Alcoa
Σε υψηλό διετίας ενισχύθηκαν τα κέρδη της Alcoa, της αμερικανικής εταιρίας παρασκευής αλουμινίου, η οποία ευνοήθηκε από την ανοδική πορεία της τιμής των μετάλλων στα επίπεδα προ της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Τα κέρδη της ενισχύθηκαν στα 258 εκατ. δολ. (που αντιστοιχεί σε 24 σεντς ανά μετοχή), ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο το 2009 είχε καταγράψει ζημίες 277 εκατ. δολ. (που αντιστοιχεί σε ζημία 28 σεντς ανά μετοχή).

Παρ' όλα αυτά, τα αποτελέσματα ήταν υποδεέστερα των προβλέψεων ειδικότερα όσον αφορά στις πωλήσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 4% στα 5,65 δισ. δολ. Οι αναλυτές όμως προέβλεπαν αύξηση πωλήσεων στα 5,75 δισ. δολ.

Κατά συνέπεια, η μετοχή της Alcoa -η οποία επισημαίνεται πως στο τρίμηνο καταγράφει άνοδο 27%- υποχώρησε 1,6% στις ηλεκτρονικές διαπραγματεύσεις μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η ίδια η εταιρία, πάντως, επισημαίνει ότι πρόκειται για τα ισχυρότερα αποτελέσματα από το τρίτο τρίμηνο του 2008, όταν με την κατάρρευση της Lehman Brothers ξεκίνησε και η πτωτική πορεία στις τιμές των μετάλλων. Προβλέπει, μάλιστα, πως η ζήτηση αλουμινίου θα διπλασιαστεί μέχρι το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v