Ackermann: Η ΕΕ πρέπει να θυμηθεί την ιστορία της

Ενωτικός εμφανίζεται ο κ. Joseph Ackermann, CEO της Deutsche Bank, επισημαίνοντας ότι θα ήταν μία "επικίνδυνη αυταπάτη" για τη Γερμανία να πιστέψει ότι μπορεί να οχυρωθεί από τα προβλήματα της Ευρώπης.

Ackermann: Η ΕΕ πρέπει να θυμηθεί την ιστορία της
Ενωτικός εμφανίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, κ. Joseph Ackermann, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα πρέπει να ξεχνά τα πλεονεκτήματα της πολιτικής και νομισματικής ένωσης, ειδικά μετά τους αιώνες πολέμων και τα εκατομμύρια θανάτους που βίωσε.

"Πρέπει να δούμε τις δοκιμασίες που βιώνουμε με ιστορική σκοπιά. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να ξεχνάμε αυτήν την οπτική κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων μαχών για το χρήμα, ακόμα και εάν πρόκειται για πολύ χρήμα", αναφέρει ο κ. Ackermann, φερόμενος ως υποψήφιος του κ. Jean-Claude Trichet στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Οι δηλώσεις του περιλαμβάνονται στο προσχέδιο ομιλίας που θα εκφωνηθεί σε πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση της Deutsche Bank για το νέο έτος.

Επισημαίνεται ότι η έκθεση της Deutsche Bank, της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, σε τίτλους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας ανέρχεται στα 10 δισ. ευρώ.
 
Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, είπε ο Ackermann, ο οποίος τόνισε ότι τα προβλήματα της Ευρώπης προκλήθηκαν από την έλλειψη δημοσιονομικής πειθαρχίας σε μεμονωμένες χώρες-μέλη. Θα ήταν μία "επικίνδυνη αυταπάτη" για τη Γερμανία να πιστέψει ότι μπορεί να οχυρωθεί απέναντι στα προβλήματα της Ευρώπης, σημείωσε και κάλεσε για εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v