Σε χαμηλό έτους το short selling στον S&P 500

Οι τοποθετήσεις «εναντίον» του δείκτη Standard & Poor’s 500, του δείκτη της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους.

Σε χαμηλό έτους το short selling στον S&P 500
Οι τοποθετήσεις «εναντίον» του δείκτη Standard & Poor’s 500, του δείκτη της ευρύτερης χρηματιστηριακής αγοράς της Νέας Υόρκης, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους, καθώς οι short sellers «μάζεψαν» τις κερδοσκοπικές θέσεις με πρόβλεψη πτώσης επί των μετοχών του.

Οι τοποθετήσεις short (με πρόβλεψη πτώσης) στις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον S&P 500, μειώθηκαν στις 6,87 δισ. μετοχές ή 3,9% των διαθέσιμων προς διαπραγμάτευση τίτλων, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Ήταν η τρίτη συνεχόμενη περίοδος μείωσης του short selling στον S&P 500 και αποδίδεται στην βελτίωση των προοπτικών των επιχειρήσεων που απαρτίζουν τον δείκτη.

Το «βαρόμετρο» της Wall Street ενισχύθηκε επί έξι συνεχόμενες εβδομάδες μέχρι την πρώτη εβδομάδα του έτους και κινείται αυτή την περίοδο στα υψηλότερα επίπεδα από την εποχή της κατάρρευσης της Lehman Brothers το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v