ΕΕ: Εισροές 16 δισ. σε συλλογικές επενδύσεις

Στα 16 δισ. ανήλθαν οι καθαρές εισροές στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων το Νοέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση από τον Οκτώβριο κατά 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της EFAMA.

ΕΕ: Εισροές 16 δισ. σε συλλογικές επενδύσεις
Στα 16 δισ. ανήλθαν οι καθαρές εισροές στην ευρωπαϊκή αγορά συλλογικών επενδύσεων το Νοέμβριο, παρουσιάζοντας αύξηση από τον Οκτώβριο κατά 9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία της EFAMA.

Η αύξηση στις εισροές των ΟΣΕΚΑ οφείλεται στις αυξημένες εισροές στην κατηγορία των Διαχείρισης Διαθεσίμων, αναφέρει η Ένωση Θεσμικών. 

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροή νέων κεφαλαίων €12 δισ. σε σχέση με €26 δισ. τον Οκτώβριο. Τα Μετοχικά ΑΚ είχαν καλές αποδόσεις το Νοέμβριο, όχι όμως όσο καλές ήταν οι αποδόσεις τους τον Οκτώβριο, καταφέρνοντας εισροές κεφαλαίων ύψους €8 δισ. Τα Ομολογιακά ΑΚ παρέμειναν σταθερά σε σχέση με τις εισροές κεφαλαίων των €8 δισ. που παρουσίασαν τον προηγούμενο μήνα. Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών ΑΚ παρέμειναν συγκρατημένες στα €2 δισ.

Τα ΑΚ Διαχείρισης Διαθεσίμων παρουσίασαν ξανά εισροές ύψους €4 δισ. το Νοέμβριο μετά τις εκροές των €20 δισ. του Οκτωβρίου. Αυτός είναι ο δεύτερος μήνας όπου τα ΑΚ Διαχείρισης Διαθεσίμων καταγράφουν εισροές από τον Αύγουστο του 2009.

Το σύνολο των μη ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις €12 δισ., όπως και τον Οκτώβριο. Τα Special funds τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία) συνέχισαν να καταγράφουν καθαρές εισροές ύψους € 12 δισ.

Οι ΟΣΕΚΑ καταγράψανε καθαρές εισροές €92 δισ. year-to-date, μειωμένες από €139 δισ. εισροών της ίδιας περιόδου του 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται στις μεγάλες εκροές κεφαλαίων από τα ΑΚ Διαχείρισης Διαθεσίμων, τα οποία κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους €123 δισ. year-to-date, σημαντικά αυξημένες από τα €16 δισ. εκροών των πρώτων 11 μηνών του 2009.

Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ καταγράψανε καθαρές εισροές €214 δισ. year-to-date, αυξημένες από τις εισροές των €156 δισ. της ίδιας περιόδου του 2009. Οι εισροές των μη ΟΣΕΚΑ έφθασαν τα €117 δισ. year-to-date, σε σχέση με τις εισροές των €31 δισ. της ίδιας περιόδου του 2009.

Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ αυξήθηκε κατά 1,8% το Νοέμβριο φθάνοντας τα €5.815 δισ., ενώ το ενεργητικό των μη ΟΣΕΚΑ αυξήθηκε κατά 1,1% φθάνοντας τα €1.887 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v