Αναθεωρημένο ταμείο στήριξης ζητά η Γαλλία

Το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης θα πρέπει να αντικατασταθεί και να ενισχυθεί, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε: «έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και συμφωνούμε στις βασικές αρχές».

Αναθεωρημένο ταμείο στήριξης ζητά η Γαλλία
Το ταμείο στήριξης της ευρωζώνης θα πρέπει να αντικατασταθεί και να ενισχυθεί, δήλωσε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών Christine Lagarde και συμπλήρωσε: «έχουμε ξεκινήσει τις συζητήσεις και συμφωνούμε στις βασικές αρχές».

Επισημαίνεται πως αγκάθι αποτελεί η στάση του Βερολίνου, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα διαφαινόταν μία θετική προσέγγιση από την Γερμανία με τον Wolfgang Schaeuble να δηλώνει πως η ΕΕ οδεύει σε ένα διευρυμένο πακέτο λύσεων και την Angela Merkel να αποσαφηνίζει πως «η Γερμανία θα κάνει ότι χρειάζεται για να στηρίξει το ευρώ». Το Σαββατοκύριακό ωστόσο, τόσο ο Wolfgang Schaueble όσο και η Γερμανίδα καγκελάριος άλλαξαν στάση.

«Χρειαζόμαστε μία παγκόσμια λύση» δηλώνει τώρα η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών και συμπληρώνει: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με μία μικρή αύξηση εδώ και μία μεγαλύτερη ευελιξία εκεί, χρειάζεται ενίσχυση της πειθαρχίας»

Η Γαλλίδα αξιωματούχος φέρεται να τάσσεται υπέρ της νέας γερμανικής προσέγγισης η οποία θέλει την επέκταση του ταμείου στήριξης, αλλά με όρους. «Θα χρειαστεί ένα ευρύτερο πακέτο μέτρων και ελπίζω ότι θα καταθέσουμε ένα τον Μάρτιο» δήλωσε.

«Εργαζόμαστε από κοινού με την Γερμανία και δουλεύω σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble» αποσαφήνισε η Christine Lagarde.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v