Ελβετός τραπεζίτης έδωσε "ονόματα" στο WikiLeaks

Πρώην Ελβετός τραπεζίτης, δήλωσε ότι έχει δώσει στο WikiLeaks λεπτομέρειες για 2.000 επιφανή άτομα και διάσημες επιχειρήσεις, που πιστεύει ότι εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ελβετός τραπεζίτης έδωσε ονόματα στο WikiLeaks
Πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος των ελβετικών τραπεζών, δήλωσε ότι έχει δώσει στον ιδρυτή του WikiLeaks, τον κ. Julian Assange, λεπτομέρειες για πάνω από 2.000 επιφανή άτομα και διάσημες επιχειρήσεις, που πιστεύει ότι εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ο κ. Rudolf M. Elmer, πρώην επικεφαλής των γραφείων στις νήσους Κέιμαν της ελβετικής τράπεζας Julius Baer, αρνήθηκε να προσδιορίσει άτομα ή επιχειρήσεις, αλλά δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι περίπου 40 πολιτικοί και άλλα εξέχοντα πρόσωπα της διεθνούς κοινωνίας, περιλαμβάνονται στα ονόματα.

Νωρίτερα, είχε αναφέρει στην εφημερίδα The Observer ότι εκείνοι που αναφέρονται στα έγγραφα προέρχονται από «ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία, Αυστρία και Ασία –απ’όλο τον κόσμο» και περιλαμβάνουν «επιχειρηματίες πολιτικούς, επικεφαλής πολυεθνικών –και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v