Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel: "Η Γερμανία δεν θα επιστρέψει στο μάρκο"

Συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο της πολιτικής σε θέματα φορολογίας, κοινωνικών επιδομάτων, εργασιακής νομοθεσίας αλλά και στους μισθούς του Δημοσίου ζητά η Merkel, αποσαφηνίζοντας ότι η Γερμανία δεν θα επιστρέψει στο μάρκο.

Merkel: Η Γερμανία δεν θα επιστρέψει στο μάρκο
Η Γερμανία θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ, δήλωσε η κ. Angela Merkel σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Stern».

«Δεν θα υπάρξει επιστροφή στο γερμανικό μάρκο», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, συμπληρώνοντας πως η Γερμανία είναι δεσμευμένη στο ευρώ.

Η κ. Μέρκελ τόνισε παράλληλα ότι τάσσεται υπέρ του μεγαλύτερου συντονισμού πολιτικών σε κοινοτικό επίπεδο. «Αυτό που τίθεται επί τάπητος είναι να υπάρξει κοινή γραμμή για τη φορολογία και την κοινωνική πολιτική, για την εργατική νομοθεσία και για τις εξελίξεις στους μισθούς του δημόσιου τομέα. Πρέπει να υπάρξει συντονισμός… να αντιμετωπιστούν οι κατά καιρούς σημαντικές ανακολουθίες».

Ως προς τη δημιουργία μιας ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, βορείου και νοτίου ζώνης, η κ. Merkel ήταν κατηγορηματική: «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο είμαι εγώ εδώ. Μιλώντας για τη Γερμανία, λέω ξεκάθαρα όχι σε αυτό».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v