Αίγυπτος: Ορκίζεται νέα κυβέρνηση

Όπως αποκαλύπτει το Reuters, ο Πρόεδρος Μουμπάρακ προχωρά σε ορκωμοσία νέας κυβέρνησης με στρατιωτική εκπροσώπηση. Κλειστές επ' αόριστον οι τράπεζες. Με στρατιωτικά αεροσκάφη απομακρύνονται ξένοι υπήκοοι.

Αίγυπτος: Ορκίζεται νέα κυβέρνηση
Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, οι ξένες κυβερνήσεις καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τη χώρα και η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου ανακοινώνει ότι οι τράπεζες της χώρας θα είναι κλειστές… μέχρι νεωτέρας, ο Πρόεδρος Μουμπάρακ προχωρά σε ορκωμοσία νέας κυβέρνησης κεκλεισμένων των θυρών.

Όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, ο Πρόεδρος Μουμπάρακ προχωρά σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και ορκωμοσία νέας κυβέρνησης με ισχυρή στρατιωτική παρουσία, καθώς ο στρατηγός Mahmoud Wagdy φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Mahmoud Wagdy ήταν επικεφαλής του τμήματος ποινικών ερευνών και επίσης επικεφαλής φυλακών της Αιγύπτου.

Επίσης, ο Goudat El Malt, πρώην επικεφαλής οικονομικού ελέγχου, φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών από τον Youssef Boutros-Ghali.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι «δεδομένης της καθημερινής κατάστασης ως προς τις τράπεζες, δεν καθορίζεται ακόμη η ημέρα όπου θα επαναλειτουργήσουν». Και το χρηματιστήριο της χώρας είναι κλειστό.

Παράλληλα, κυβερνήσεις ασιατικών χωρών όπως της Ινδονησίας και της Κίνας καθώς και της Αυστραλίας στέλνουν στρατιωτικά αεροσκάφη για την απομάκρυνση των υπηκόων τους από την Αίγυπτο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v