Συνεργασία της VISA με τη Monitise Ρlc.

Η Visa Europe υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Monitise για την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών για τις τράπεζες-μέλη της Visa Europe και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Συνεργασία της VISA  με τη Monitise Ρlc.
Η Visa Europe υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Monitise Ρlc. για την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών για τις τράπεζες-μέλη της Visa Europe και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Έπειτα από προσπάθειες έξι ετών και επενδύσεις ύψους 0,5 δισ. ευρώ από τη Visa Europe για την ανάπτυξη μιας νέας ευρωπαϊκής υπηρεσίας επεξεργασίας διατραπεζικών συναλλαγών, η πρόσφατη συμφωνία αξιοποιεί αυτήν την πλατφόρμα και επιταχύνει την ανάπτυξη και την ευρείας κλίμακας εμπορική διάθεση των υπηρεσιών πληρωμών μέσω κινητών.

Η αποκλειστική αυτή συνεργασία παρέχει στη Visa Europe πρόσβαση στην πρωτοπόρο τεχνολογία για κινητά της Monitise. Η Monitise θα λειτουργήσει ως προηγμένο μέσο ανάπτυξης για τη Visa Europe, δίνοντάς της τη δυνατότητα να παρέχει στις τράπεζες-μέλη της μία υπηρεσία πληρωμών μέσω κινητών η οποία θα είναι άμεσα διαθέσιμη στην Ευρώπη. Αρχικά, αυτό θα αφορά στην ανάπτυξη της πλατφόρμας της Visa Europe για τις ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών, στα mobile alerts, στις διαπροσωπικές πληρωμές, καθώς και στη διαχείριση λογαριασμών, στα προγράμματα επιβράβευσης και στο ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω κινητών.

Ο κ. Peter Ayliffe, διευθύνων σύμβουλος της Visa Europe, δήλωσε: "Έχουμε δημιουργήσει την καλύτερη διατραπεζική υπηρεσία επεξεργασίας συναλλαγών στην Ευρώπη. Η συμφωνία αυτή δίνει σε εμάς τη δυνατότητα να παρέχουμε υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών σε τεράστια κλίμακα και στις τράπεζες-μέλη της Visa Europe να προσφέρουν υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητών απευθείας στους πελάτες τους-καταναλωτές και σε εμπόρους".

Ο κ. Alastair Lukies, διευθύνων σύμβουλος της Monitise Ρlc., δήλωσε: "Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη σχέση της Monitise με τη Visa Europe. Οι χρήστες mobile banking και υπηρεσιών πληρωμών μέσω smartphone ελέγχουν την κίνηση των λογαριασμών τους κατά μέσο όρο 16 - 18 φορές τον μήνα, τρεις φορές περισσότερο απ' ό,τι μέσω του internet banking. Αυτή η αποκλειστική συνεργασία με τη Visa Europe μας τιμά ιδιαίτερα και θα βοηθήσει τους καταναλωτές να ωφεληθούν από τη διαρκή ανάπτυξη καινοτομιών στον σχετικό κλάδο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v