Έντονο "φλερτ" Merkel-Sarkozy προς την Πολωνία

Στην κοινή επίσκεψη της κ. Merkel και του κ. Sarkozy στην Πολωνία κατέστη σαφής η πρόθεση του γαλλογερμανικού άξονα να πείσει τη χώρα να μετέχει στο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, αν και δεν ανήκει στην ΟΝΕ.

Έντονο φλερτ Merkel-Sarkozy προς την Πολωνία
Άνοιγμα στην Πολωνία πραγματοποιεί η κ. Angela Merkel σε συνεργασία με τον κ. Nicolas Sarkozy, στο πλαίσιο της προώθησης του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Οι ηγέτες του γαλλογερμανικού άξονα συναντήθηκαν χθες με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, κ. Bronislaw Komorowski, στη Βαρσοβία, και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε η κ. Merkel σημείωσε πως "αναφορικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που δημιουργείται δηλώσαμε ότι θα θέλαμε να προσκαλέσουμε και χώρες που δεν έχουν ακόμη ευρώ" και συμπλήρωσε: "Αυτό το σύμφωνο, όπου υπάρχουν οι περισσότερες ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις, είναι ανοιχτό και θα θέλαμε να δούμε τους Πολωνούς φίλους μας να συμμετάσχουν, γιατί είναι μια χώρα φιλική προς τις μεταρρυθμίσεις".

Επισημαίνεται πως η Πολωνία έχει ήδη επιβάλει συνταγματικά όρια στο ύψος του δημόσιου χρέους της, γεγονός που είναι και βασική απαίτηση του Βερολίνου στο πλαίσιο του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως αναμένονται σκληρές διαπραγματεύσεις με τα άλλα μέλη της ευρωζώνης για την προώθηση του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας. "Οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές, είναι ήδη σαφές, αλλά θέλουμε μία συμφωνία, υπάρχει ακόμη χρόνος", είπε η κ. Merkel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v