Σε αύξηση μισθών 3,2% συμφώνησε η Volkswagen

Τον δρόμο για ευρύτερες αυξήσεις μισθών στην Γερμανία ανοίγει η συμφωνία της Volkswagen με τα εργατικά συνδικάτα για αυξήσεις της τάξεως του 3,2%, στους 100.000 εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας

Σε αύξηση μισθών 3,2% συμφώνησε η Volkswagen
Τον δρόμο για ευρύτερες αυξήσεις μισθών στον κλάδο μεταποίησης ανοίγει η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Volkswagen με τα εργατικά συνδικάτα για αυξήσεις της τάξεως του 3,2% στους 100.000 εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Γερμανία.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά από μαραθώνιο διαπραγματεύσεων και περιλαμβάνει επίσης την εφάπαξ καταβολή αμοιβής όσο το 1% του ετήσιου μισθού και όχι κατώτερη των 500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα όσα συμφωνούνται μεταξύ της Volkswagen και των εργατικών της συνδικάτων, αποτελούν καταλύτη εξελίξεων για την πορεία των συλλογικών συμβάσεων εργασίας στον γερμανικό κλάδο μεταποίησης. Η αρχική πρόταση της VW έκανε λόγο για μικρότερη αύξηση της τάξεως του 2,9% .

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συμφωνία αυτή θα είναι θετική για την μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης καθώς προσδοκάται να οδηγήσει σε αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Παράλληλα, όμως, εξετάζεται και το εάν θα οδηγήσει και σε δημιουργία πληθωριστικών πιέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v