Οι Ιταλίδες σουφραζέτες κατά του Μπερλουσκόνι

Διαδηλώσεις σε περισσότερες από 230 ιταλικές πόλεις, αλλά και στο εξωτερικό, πραγματοποίησαν Ιταλίδες κατά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, καταγγέλλοντας τον καβαλιέρε ότι θίγει τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

Οι Ιταλίδες σουφραζέτες κατά του Μπερλουσκόνι
Ένας ακόμη αντίπαλος ήρθε να δημιουργήσει προβλήματα στον κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι: οι Ιταλίδες σουφραζέτες. Το τελευταίο σκάνδαλο που εμπλέκει τον Ιταλό πρωθυπουργό σε σκάνδαλο εκπόρνευσης αλλά και η απόφαση της εισαγγελίας να ζητήσει την άμεση διεξαγωγή δίκης για την υπόθεση Ρούμπι-γκέιτ οδήγησαν τις Ιταλίδες στους δρόμους.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε περισσότερες από 234 πόλεις της Ιταλίας και σε μερικές πρωτεύουσες του εξωτερικού από χιλιάδες γυναίκες που καταγγέλλουν ότι η συμπεριφορά του 74χρονου καβαλιέρε θίγει τη γυναικεία αξιοπρέπεια. Οι διαδηλώσεις διοργανώθηκαν μέσω Internet και στηρίζονται από συγγραφείς, ηθοποιούς, πολιτικούς αλλά και την Καθολική Εκκλησία.

Ο κ. Μάρκο Ταρκουίνιο, διευθυντής της εφημερίδας "Αββενίρε" (που εκδίδεται από τη Συνέλευση Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας), γράφει: "Αν ήμουν γυναίκα, θα διαδήλωνα στις πλατείες. Όχι για μικροπολιτικά συμφέροντα, αλλά από αγάπη. Από ένα επαναστατικό σκίρτημα της λογικής και της καρδιάς, που χαρακτηρίζει μια πιστή χριστιανή και έναν ελεύθερο άνθρωπο".

Τα ιταλικά ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα βρίθουν φωτογραφιών από νέες γυναίκες που φέρονται να είχαν σχέσεις με τον κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ διαρρέουν διαρκώς πληροφορίες για τις χρηματικές αμοιβές και τα δώρα που παίρνουν για να συμμετέχουν στα πάρτι του Ιταλού πρωθυπουργού. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα κύμα οργής στον γυναικείο πληθυσμό της Ιταλίας, που καταγγέλλει ότι ο καβαλιέρε προωθεί μία ευρύτερη κουλτούρα η οποία υποβιβάζει τη γυναικεία αξιοπρέπεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v