Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδει ρωσική αποχώρηση η Transneft

Οι μέτοχοι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το έργο, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής Transneft, διαψεύδοντας τις πρωινές φήμες.

Διαψεύδει ρωσική αποχώρηση η Transneft
Οι μέτοχοι του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν το έργο, δήλωσε εκπρόσωπος της ρωσικής Transneft, κ. Igor Demin στο πρακτορείο ITAR-TASS.

«Δεν τίθεται προς συζήτηση η διακοπή του έργου. Επιπλέον δεν υπάρχει καμία σκέψη να δρομολογηθεί η προσφορά του Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη σε άλλον αγωγό πετρελαίου,» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Στην συνάντησή του αύριο στην Ρώμη, οι μέτοχοι του έργου θα συζητήσουν για τα χρέη της Βουλγαρίας και της Ελλάδας στο έργο, καθώς και προτάσεις μελλοντικής χρηματοδότησης.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Vedomosti, ανέφερε ότι η Μόσχα εγκαταλείπει τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι Ρώσοι εταίροι της κοινοπραξίας, η Trans Balkan Pipeline B.V., η Transneft, η Rosneft και η Gazprom Neft, επισήμως θα ανακοινώσουν τη διακοπή της χρηματοδότησης του έργου στην αυριανή σύνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v