Ακτής Ελεφαντοστού: Μαζικές τραπεζικές αναλήψεις

Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες της μεγαλύτερης πόλης της Ακτής του Ελεφαντοστού καθώς οι κάτοικοι σπεύδουν μαζικά να αποσύρουν καταθέσεις από το τραπεζικό σύστημα.

Ακτής Ελεφαντοστού: Μαζικές τραπεζικές αναλήψεις
Τεράστιες ουρές σχηματίζονται έξω από τις τράπεζες της μεγαλύτερης πόλης της Ακτής του Ελεφαντοστού, του Αμπιτζάν, καθώς οι κάτοικοι σπεύδουν μαζικά να αποσύρουν καταθέσεις από το τραπεζικό σύστημα, το οποίο και έχει παραλύσει εξαιτίας του μετεκλογικού αγώνα εξουσίας στην χώρα.

Σε μια πρώτη ένδειξη του μαζικού πανικού που πιθανότατα επέρχεται στο τραπεζικό σύστημα της μεγαλύτερης χώρας παραγωγής κακάο στον κόσμο, όσοι μπορούσαν απέσυραν κεφάλαια από τις τραπεζικές τους καταθέσεις, με πολλά μηχανήματα ΑΤΜ να «στεγνώνουν» και τις τράπεζες να επιβάλλουν περιορισμούς στα ποσά αναλήψεων.

Η Standard Chartered έγινε η τέταρτη διεθνής τράπεζα που αποφάσισε να αναστείλει τις λειτουργίες της στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπου επικρατεί μεγάλη πολιτική αναταραχή, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος αρνείται να παραιτηθεί και αντιμετωπίζει την διεθνή απομόνωση, μετά τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές.

Οι υπόλοιπες τράπεζες της χώρας παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v