Αγορές: Σε καταναλωτική εμπιστοσύνη ΕΕ η προσοχή

Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη ευρωζώνης αλλά και στο μπαράζ στοιχείων για της ΗΠΑ, με ίσως κυριότερο σημείο τον πληθωρισμό, επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών από πλευράς μακροοικονομικών μεγεθών

Αγορές: Σε καταναλωτική εμπιστοσύνη ΕΕ η προσοχή
Στην καταναλωτική εμπιστοσύνη ευρωζώνης, αλλά και στο μπαράζ των μακροοικονομικών μεγεθών που ανακοινώνονται σήμερα για τις ΗΠΑ επικεντρώνεται σήμερα η προσοχή των αγορών.

Συγκεκριμένα, στις 17:00 ώρα Ελλάδος κοινοποιείται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη για τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές προβλέπουν βελτίωση του κλίματος με τον σχετικό δείκτη στο -11 από -11,2 τον προηγούμενο μήνα.

Νωρίτερα, στις 15:30 ξεκινούν οι ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία, με το ύψος του πληθωρισμού. Συγκεκριμένα, αναμένεται ο δείκτης τιμών καταναλωτή Ιανουαρίου, ο οποός σε μηναία βάση εκτιμάται ότι ενισχύθηκε κατά 0,4% έναντι 0,5% τον προηγούμενο μήνα. Σε ετήσια βάση ο πληθωρισμός των ΗΠΑ υπολογίζεται στο 1,6% από 1,5% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα αναμένεται και η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, που οι αναλυτές παρακολουθούν στενά ως ένδειξη για την πορεία των εξελίξεων στην αγορά εργασίας. Για την εβδομάδα που πέρασε οι αναλυτές εκτιμούν ότι καταγράφηκαν 400.000 αιτήσεις έναντι 383.000 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος ανακοινώνεται ο leading indicator του Conference Board για την αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης επιβραδύνθηκε στο 0,3% από 1% τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, κοινοποιούνται και τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Φιλαδέλφειας με τους αναλυτές να προβλέπουν ενίσχυση του σχετικού δείκτη τον Φεβρουάριο στο 20,9 από 19,3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v