Βρετανία: Προς απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη

Η Βρετανία εξετάζει την απομάκρυνση των πολιτών της από τη Λιβύη και ζητά προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το καθεστώς Καντάφι. Σύσκεψη υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για τις εξελίξεις στη χώρα.

Βρετανία: Προς απομάκρυνση πολιτών από τη Λιβύη
Το ενδεχόμενο να αποφασιστεί απομάκρυνση των Βρετανών υπηκόων από τη Λιβύη εξετάζει το Λονδίνο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. William Hague, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση της χώρας να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες.

"Η αξιοπιστία της κυβέρνησης της Λιβύης ως προς αυτά τα θέματα έχει υπονομευθεί καθώς έχει αποτύχει στο να προστατεύσει τον ίδιο τον λαό της και να ανταποκριθεί στο παράπονά του", δήλωσε ο κ. Hague οδεύοντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., με βασικό θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στη Λιβύη και στις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής.

"Θέλουμε να δούμε επαρκή προστασία των ξένων υπηκόων στη Λιβύη και ειδικότερα βοήθεια προς αυτούς καθώς προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα", δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών και συμπλήρωσε: "Η κατάσταση ελέγχεται διαρκώς. Θα εξετάσουμε την ανάγκη εκκενώσεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v