Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σ. Αραβία: "Ατυπη" αύξηση προσφοράς πετρελαίου

Η Σ. Αραβία προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως στα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, για να καλύψει τα κενά από τις ελλείψεις παραγωγής από την Λιβύη.

Σ. Αραβία: Ατυπη αύξηση προσφοράς πετρελαίου
Η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 700.000 βαρέλια ημερησίως στα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως, για να καλύψει τα κενά από τις ελλείψεις παραγωγής από την Λιβύη, η οποία πλήττεται από εθνική αναταραχή.

Το Ριάντ είχε από την αρχή της εβδομάδας ανακοινώσει ότι είναι προετοιμασμένο να δράσει για να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά. Το πετρελαϊκό καρτέλ του OPEC αντιστάθηκε στις πιέσεις για επίσημη αύξηση παραγωγής και ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο πριν την προγραμματισμένη του Ιουνίου.

Ωστόσο από την Ουάσιγκτον «ακούστηκε» από χθες το βράδυ, ότι η Σ. Αραβία προτίθεται να παρακάμψει σιωπηρά την επίσημη πολιτική του καρτέλ.

Οι τιμές του πετρελαίου, που εκτινάχθηκαν έως τα 120 δολ. ανά βαρέλι χθες, έχοντας ξεκινήσει το έτος στα 91,5 δολάρια, αντιδρούν με πτώση στην σαουδαραβική ανακοίνωση. Το συμβόλαιο του Brent υποχωρεί στα 111,98 δολάρια στο Λονδίνο, ενώ τα διεθνή χρηματιστήρια καταγράφουν άνοδο με ανακούφιση από την κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v