Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αμείωτη η ένταση σε Υεμένη και Συρία

Oι ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας όμως οι ταραχές στο μουσουλμανικό κόσμο δεν περιορίζονται μόνο στη βορειοαφρικανική χώρα.

Αμείωτη η ένταση σε Υεμένη και Συρία
Oι ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της διεθνούς κοινότητας όμως οι ταραχές στο μουσουλμανικό κόσμο δεν περιορίζονται μόνο στη βορειοαφρικανική χώρα, καθώς οι διαδηλώσεις κατά των αυταρχικών καθεστώτων είναι έντονες σε Υεμένη και Συρία.

Στην Υεμένη ο πρόεδρος της χώρας, Ali Abdullah Saleh, καρατόμησε την κυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα κατευνάσει το μένος των καθεστωτικών, μετά και το θάνατο τουλάχιστον 45 ατόμων από πυροβολισμούς σε διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή.

Την παραίτησή του υπέβαλλε και ο αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Εθνη.

Στη Συρία χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στη πόλη Deraa προκαλώντας τη βίαιη παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, που χρησιμοποίησαν στη χρήση δακρυγόνων και πυροβολισμών με αληθινά πυρά για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι συγκρούσεις μεταξύ των αντικαθεστωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων έχουν προκαλέσει από την Παρασκευή το θάνατο τουλάχιστον 5 διαδηλωτών.

Στο Μπαχρέιν η αντιπολίτευση φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω στα αιτήματά της, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα. Σήμερα ζήτησε από το Βασιλιά την απελευθέρωση των κρατουμένων και την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα από τα κράτη του κόλπου (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ).

Σημειώνεται ότι ο Βασιλιάς του κρατιδίου δέχθηκε να προχωρήσει σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα της αντιπολίτευσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v