Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμένονται αγωγές εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ

Σύμφωνα με δημοσίευμα των "FT", τέσσερις εταιρίες πυρηνικής ενέργειας αναμένεται να καταθέσουν σύντομα αγωγές εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ για το πάγωμα της παραγωγής σε 17 εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας.

Αναμένονται αγωγές εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ
Ένα βήμα πριν από την κατάθεση αγωγών εναντίον της κυβέρνησης Μέρκελ βρίσκονται τέσσερις εταιρίες πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία, μετά την απόφαση του Βερολίνου να παγώσει την παραγωγή σε 17 εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας την επομένη της τραγωδίας στη Φουκουσίμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των "Financial Times", στελέχη της E.ΟΝ, της RWE, της EnBW και της σουηδικής Vattenfall αναφέρουν πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο, αλλά η υποχρέωση των εταιριών προς τους μετόχους τους καθιστά την κατάθεση αγωγών "σχεδόν επιβεβλημένη".

Οι τέσσερις εταιρίες, εκτός από αναθεώρηση για το πάγωμα της παραγωγής στα εν λόγω εργοστάσια, αναμένεται να διεκδικήσουν και αποζημιώσεις ειδικότερα στην περίπτωση όπου η κυβέρνηση του Βερολίνου αποφασίσει το κλείσιμο των συγκεκριμένων μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v