Πιθανή ακύρωση της πώλησης της Telekom Srbija

Την ακύρωση της πώλησης της Telekom Srbija ενδεχομένως να αποφασίσει το Βελιγράδι μετά το μειωμένο ενδιαφέρον που υπήρξε στη σχετική δημοπρασία καθώς η μόνη προσφορά που παρουσιάστηκε ήταν από την Telekom Austria.

Πιθανή ακύρωση της πώλησης της Telekom Srbija
Την ακύρωση της πώλησης της Telekom Srbija ενδεχομένως να αποφασίσει το Βελιγράδι μετά το μειωμένο ενδιαφέρον που καταγράφηκε στη σχετική δημοπρασία, καθώς η μόνη προσφορά που παρουσιάστηκε ήταν από την Telekom Austria, η οποία, μάλιστα, δεν πλησίασε ούτε την τιμή που ζητούσε η σερβική κυβέρνηση.

Η αυστριακή εταιρία τηλεπικοινωνιών πρόσφερε για το 51% της Tekekom Srbija 950 εκατ. ευρώ σε μετρητά και 450 εκατ. ευρώ σε επενδύσεις, ενώ ο πρωθυπουργός κ. Mirko Cvetkovic, ο οποίος πασχίζει να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, δήλωσε ότι δεν θα αποδεχτεί προσφορά μικρότερη του 1,4 δισ. ευρώ σε μετρητά.

Η επίσημη απόφαση του Βελιγραδίου αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα (Δευτέρα), όμως, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, πιθανότατα θα αποφασιστεί η ακύρωση της πώλησης και η στροφή στη λύση της έκδοσης ομολόγων για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v