Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άγριες συμπλοκές στη Συρία

Συμπλοκές ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και στις δυνάμεις ασφαλείας στην Συρία ύστερα από διαμαρτυρίες για την κήρυξη έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ ενάντια στο εξεγερμένο πλήθος.

Άγριες συμπλοκές στη Συρία
Πυρ εναντίον εκατοντάδων διαδηλώτών στην πόλη Deera, άνοιξαν την Δευτέρα οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο Reuters.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την κίνηση της κυβέρνησης να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το πλήθος των διαδηλωτών ήταν συγκεντρωμένο σε μία από τις κεντρικές πλατείες της πόλης φωνάζοντας συνθήματα όπως “Θέλουμε ελευθερία και αξιοπρέπεια” και “Όχι στους νόμους έκτακτης ανάγκης”.

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Συρίας ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο πρόεδρος της χώρας Bashar al – Assad θα προβεί μέσα στις επόμενες δύο μέρες σε σημαντικές δηλώσεις οι οποίες θα “ικανοποιήσουν τον λαό της Συρίας”.

Ο Λευκός Οίκος από την πλευρά του, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι ΗΠΑ αναμένουν από την Συρία να σεβαστεί τα δικαιώματα των διαδηλωτών.

Υεμένη

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 58 τραυματίστηκαν από ισχυρότατη έκρηξη σε εργοστάσιο πυρομαχικών που βρίσκεται στη νότια Υεμένη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα όπου κάτοικοι της περιοχής προσπαθούσαν να κλέψουν πυρομαχικά από το εργοστάσιο καθώς στην πόλη τους Τζάαρ την προηγούμενη ημέρα είχαν συγκρουστεί παραστρατιωτικοί και δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, συνεχίζεται η ανάσυρση πτωμάτων από το εργοστάσιο και ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να ανέλθει σε 40 νεκρούς.

Μπαχρέιν

Το σιϊτικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μπαχρέιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι 250 άνθρωποι κρατούνται από την αστυνομία και άλλοι 44 αγνοούνται ύστερα από την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση.

Οι αριθμοί που έδωσε στην δημοσιότητα το κόμμα Wefaq είναι σχεδόν διπλάσιοι από αυτούς της προηγούμενης εβδομάδας, όταν είχε ανακοινώσει ότι 95 πολίτες έχουν συλληφθεί ή αγνοούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v