Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιστορική ήττα Merkel στην Βάδη-Βυρτεμβέργη

Η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου, παρά την μεγάλη ήττα που υπέστη το κόμμα της στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Ιστορική ήττα Merkel στην Βάδη-Βυρτεμβέργη
Η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού της συμβουλίου, παρά την μεγάλη ήττα που υπέστη το κόμμα της στο κρατίδιο Βάδης-Βυρτεμβέργης.

«Δεν έχω τέτοια πρόθεση,» δήλωσε η κ. Merkel σε συνέντευξη τύπου που ακολούθησε την εκλογική ήττα.

Είναι η πρώτη φορά σε 59 χρόνια που το συντηρητικό κόμμα χάνει την κυβέρνηση του κρατιδίου, στο οποίο παραδοσιακά κατέχει την πλειοψηφία χωρίς καμία διακοπή από το 1953.

Το κεντρο-δεξιό κόμμα της Merkel CDU και το κόμμα της ελεύθερης αγοράς FDP έχασαν στις εκλογές την πλειοψηφία στην Βάδη-Βυρτεμβέργη, το κρατίδιο όπου τοποθετείται το μεγαλύτερο κομμάτι της αυτοκινητοβιομηχανίας και της βιομηχανίας εξοπλισμού της χώρας.

Κυβέρνηση συνασπισμού στο κρατίδιο σκοπεύουν να σχηματίσουν οι μεγάλοι κερδισμένοι της εκλογικής αναμέτρησης, οι Πράσινοι με το κεντροαριστερό SPD, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους

Το CDU ανακοίνωσε ότι παραμένει ενωμένο πίσω από την κ. Merkel, που δέχθηκε επικρίσεις για την αναθεώρηση της πολιτικής της όσον αφορά στην πυρηνική ενέργεια μετά το σεισμό, το τσουνάμι και την πυρηνική καταστροφή στην Ιαπωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v