Κέρματα-μαϊμού made in China στη Γερμανία

Τουλάχιστον 25 άτομα εμπλέκονται στο κόλπο διακίνησης πλαστών νομισμάτων 1 και 2 ευρώ στη Γερμανία, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές. Πώς γινόταν το κόλπο.

Κέρματα-μαϊμού made in China στη Γερμανία
Τουλάχιστον 25 άτομα εμπλέκονται στο κόλπο διακίνησης πλαστών νομισμάτων 1 και 2 ευρώ στη Γερμανία, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, οι δράστες έχουν αποκομίσει περίπου 20 εκατ. ευρώ από τη διακίνηση των πλαστών ευρώ. 

Το κόλπο βασίζεται στην πρακτική της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Bundesbank να αποσύρει τα στραπατσαρισμένα νομίσματα του ευρώ. Οι δράστες αγόραζαν ως "παλιοσίδερα" το μέταλλο και το έστελναν στην Κίνα κι εκεί ξανακόβονταν νομίσματα ευρώ.

Εν συνεχεία, αεροσυνοδοί που συμμετείχαν στην οργάνωση αναλάμβαναν να επαναφέρουν τα νομίσματα στη Γερμανία και τα αντάλασσαν στην κενρική τράπεζα με χαρτονομίσματα ευρώ. 

Οι γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τη δράση του κυκλώματος εδώ και έναν χρόνο, όταν συνέλαβαν μία αεροσυνοδό της Lufthansa με μία βαλίτσα που περιείχε κέρματα του 1 και των 2 ευρώ, αξίας λίγο μικρότερης των 10.000 ευρώ, ώστε να μη χρειάζεται να δηλωθούν στο τελωνείο.  

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι γερμανικές αρχές εισέβαλαν σε διαμερίσματα και γραφεία και συνέλαβαν έξι άτομα, τέσσερα εκ των οποίων είναι Κινέζοι. 

    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v