Υπέρ της αύξησης επιτοκίων της ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ

Η ΕΚΤ έχει «καλούς λόγους» για να αυξήσει τα επιτόκιά της αυτήν την εβδομάδα, ενώ μια μικρή αύξηση των επιτοκίων δεν θα απειλήσει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης, όπως εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ.

Υπέρ της αύξησης επιτοκίων της ΕΚΤ ο ΟΟΣΑ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει «καλούς λόγους» για να αυξήσει τα επιτόκιά της αυτήν την εβδομάδα, ενώ μια μικρή αύξηση των επιτοκίων δεν θα απειλήσει τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης, όπως εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, κ. Pier Carlo Padoan.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο κ. Padoan δήλωσε πως «αν αποφασίσουν να αυξήσουν τα επιτόκια, θα έλεγα πως έχουν καλούς λόγους για να το κάνουν». Ωστόσο, η επίπτωση μιας μικρής ανόδου στα επιτόκια δεν θα επηρέαζε τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν κρίσεις χρέους, καθώς ήδη πληρώνουν υψηλά επιτόκια στην αγορά, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Αυτό δεν αποτελεί πηγή ανησυχίας. Θα κέρδιζαν από τον περιορισμό των πληθωριστικών προσδοκιών διότι αυτό θα διατηρούσε σε χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Padoan.

Η ΕΚΤ στην συνεδρίασή της την Πέμπτη αναμένεται να προχωρήσει στην πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από τον Ιούλιο του 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v