Ε.Ε: Προτείνει αυξημένο ρόλο μετόχων στις αμοιβές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με μεθόδους βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης σε εισηγμένες επιχειρήσεις και ενίσχυσης του ρόλου των μετόχων, στις επιχειρηματικές πολιτικές αμοιβών.

Ε.Ε: Προτείνει αυξημένο ρόλο μετόχων στις αμοιβές
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε διαβούλευση σχετικά με μεθόδους βελτίωσης της εταιρικής διακυβέρνησης σε εισηγμένες επιχειρήσεις και ενίσχυσης του ρόλου των μετόχων, με μέτρα που περιλαμβάνουν αναβάθμιση της δύναμής τους όσον αφορά τις πολιτικές μισθών και bonus.

«Στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση, χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρίες απολαμβάνουν ορθή και άρα αξιόπιστη και βιώσιμη διακυβέρνηση. Το πολύ βραχυπρόθεσμο σκεπτικό έχει καταστροφικές συνέπειες,» δήλωσε ο επίτροπος Εσωτερικών Αγορών και Υπηρεσιών, κ. Michel Barnier.

Ανάμεσα σε μια σειρά μέτρα που θα συζητηθούν, η διαβούλευση ζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα όπως αν πρέπει να οι εταιρίες να θέτουν τις πολιτικές αμοιβών τους υπό την ψήφο των μετόχων, αν η Ε.Ε. οφείλει να διασφαλίζει ότι οι ρόλοι του προέδρου και τους διευθύνοντος συμβούλου είναι σαφώς διαχωρισμένες και κατά ποσον θα πρέπει να τεθεί όριο στον αριθμό των διαφόρων διοικητικών συμβουλίων στα οποία έχει δικαίωμα να συμμετέχει ένα άτομο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v