Pimco: "Πείτε την αλήθεια για Ελλάδα, Πορτογαλία"

Ο κ. Andrew Balls, δήλωσε ότι μια αύξηση στα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.»

Pimco: Πείτε την αλήθεια για Ελλάδα, Πορτογαλία
Ο κ. Andrew Balls, κορυφαίο στέλεχος της μεγαλύτερης επιχείρησης επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, δήλωσε ότι μια αύξηση στα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η συνεπαγόμενη ισχυροποίηση του ευρώ «είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζονται η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.»

Ο κ. Balls επικεφαλής διαχείρισης ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου της Pimco, δήλωσε: «Η ΕΚΤ είναι υποχρεωμένη να χαράσσει πιστωτική πολιτική για την ευρωζώνη ως σύνολο, αλλά ίσως θα πρέπει να μελετήσει έναν συνδυασμό, με αύξηση των επιτοκίων για την «ισχυρή» Ευρώπη και παράλληλα περισσότερο ρεαλισμό όσον αφορά την προσέγγιση των πιο αδύναμων περιφερειακών κρατών.»

«Ίσως η καλύτερη έκβαση θα ήταν να αναγνωριστεί ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα επιβίωσης και ότι ορισμένες ή όλες αυτές οι χώρες θα χρειαστεί να αναδιοργανώσουν τα χρέη τους,» αναφέρει ο κ. Balls και προσθέτει συγκεκριμένα: «Η δεύτερη αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος από το ΔΝΤ κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα δεν αποδίδει. Είναι σχεδόν βέβαιο επίσης ότι η Πορτογαλία θα πρέπει να ζητήσει την στήριξη των ευρωπαίων εταίρων της και του ΔΝΤ. Η πρόσφατη κατάρρευση της πορτογαλικής κυβέρνησης, απλώς καθυστέρησε το αναπόφευκτο.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v