Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβύη: Πλησιάζουν στην Μπρέγκα οι αντάρτες

Οι Λίβυοι αντάρτες επανέκτησαν την Τετάρτη κάποιο από το χαμένο έδαφος, κατευθυνόμενοι προς την πόλη της Μπρέγκα. Κατηγορούν το ΝΑΤΟ για αδράνεια στην υποστήριξη των δυνάμεων τους.

Λιβύη: Πλησιάζουν στην Μπρέγκα οι αντάρτες
Οι Λίβυοι αντάρτες επανέκτησαν την Τετάρτη κάποιο από το χαμένο έδαφος καθώς προωθούνται δυτικά στην πόλη της Μπρέγκα, αλλά "κατηγόρησαν" το ΝΑΤΟ ότι δεν βοηθάει με την ίδια ένταση την προσπάθεια τους, σύμφωνα με το Reuters.

Οι αντάρτες κατευθύνθηκαν σήμερα δυτικά προς το λιμάνι της Μπρέγκα, ανακτώντας το μεγαλύτερο μέρος των εκτάσεων που είχαν χάσει την προηγούμενη μέρα από τις δυνάμεις του Καντάφι, ύστερα από σφοδρές μάχες.

Ο αξιωματικός των ανταρτών Μοχάμεντ ελ Μασραφί δήλωσε στο Reuters ότι οι μάχες είχαν ξεκινήσει από το πρωί, ύστερα από τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του Καντάφι με όπλα, στα περίχωρα της Μπρέγκα.

Το ΝΑΤΟ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι δυσκολεύουν πολύ τους πιλότους των συμμαχικών δυνάμεων να εκτελέσουν αεροπορικές επιθέσεις, τοποθετώντας άρματα μάχης σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποιώντας πολίτες ως ασπίδα προστασίας.

Δεν έχουν υπάρξει αεροπορικές επιθέσεις. Ακούμε τον ήχο, αλλά δεν βομβαρδίζουν τίποτα.” ανέφερε ο Xoσάμ Αχμέντ.

“Τι περιμένει το ΝΑΤΟ; Υπάρχουν πόλεις που έχουν καταστραφεί. Η Ρας Λανούφ, η Μπρέγκα, η Μπιν Τζαγαντ και ο Καντάφι καταστρέφει ολοσχερώς την Μισράτα.” δήλωσε στο Reuters κάτοικος της Αραμπίγια.

Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Κάρμεν Ρομέρο, δήλωσε ότι “o ρυθμός των επιχειρήσεων μας παραμένει ο ίδιος. Ο στόχος και οι θέσεις των επιθέσεων μας δεν έχουν αλλάξει.”

Σύμφωνα με την Ρομέρο η απελευθέρωση της Μισράτα αποτελεί βασικό στόχο αλλά οι συμμαχικές δυνάμεις δυσκολεύονται από τις κινήσεις των δυνάμεων του Καντάφι, οι οποίες κρύβουν τα τανκς μέσα σε πόλεις όπως η Μισράτα και χρησιμοποιούν πολίτες ως ανθρώπινη ασπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v