Υεμένη:Έξοδος Σάλεχ με ασυλία στο αραβικό σχέδιο

To σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του αραβικού κόλπου για την παραίτηση του προέδρου της Υεμένης και να λήξει η κρίση στην χώρα, θα διασφαλίσει στον ηγέτη και την οικογένειά του ασυλία.

Υεμένη:Έξοδος Σάλεχ με ασυλία στο αραβικό σχέδιο
To σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας και των κρατών του αραβικού κόλπου για την παραίτηση του προέδρου της Υεμένης και για να λήξει η κρίση στην χώρα, θα διασφαλίσει στον ηγέτη και την οικογένειά του ασυλία σε τυχόν διώξεις για διαφθορά, ανακοίνωσε στέλεχος της αντιπολίτευσης, μεταδίδει το Reuters.

Οι ΗΠΑ και οι χώρες του αραβικού κόλπου, μεταξύ των οποίων και ο κύριος οικονομικός σύμμαχος, η Σαουδική Αραβία, εμφανίζονται έτοιμοι να «αποχωριστούν» ένα μακροχρόνιο σύμμαχο στην καταπολέμηση της Αλ Κάιντα, προκειμένου να αποτρέψουν μια χαοτική κατάρρευση στο φτωχότερο από τα αραβικά κράτη.

Η αραβική πρόταση για συνομιλίες στο Ριάντ, παρουσιάστηκε στον πρόεδρο Σάλεχ και τον συνασπισμό κομμάτων της αντιπολιτευσης μέσα στην εβδομάδα.

Ο πρόεδρος της Υεμένης την υποδέχτηκε θετικά και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές προβλέπει παράδοση της εξουσίας σε μεταβατικό συμβούλιο φυλετικών και πολιτικών ηγετών, που θα βοηθήσουν στην σύσταση κυβερνήσεων εθνικής ενότητας ενόψει εκλογών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v