Χαλυβουργική: Αποζημίωση από τη Citigroup

Η Citigroup έβαλε τέλος στην νομική διαμάχη με τη Χαλυβουργική, εκφράζοντας τις απολογίες της και αποδεχόμενη να πληρώσει αποζημίωση, σχετικά με ανακριβή στοιχεία που περιέχονταν σε έκθεσή της.

Χαλυβουργική: Αποζημίωση από τη Citigroup
Η Citigroup έβαλε τέλος στην νομική διαμάχη με την ελληνική εταιρία Χαλυβουργική, εκφράζοντας τις απολογίες της και αποδεχόμενη να πληρώσει αποζημίωση, σχετικά με ανακριβή στοιχεία που περιέχονταν σε έκθεσή της, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η διαμάχη αφορούσε έκθεση αναλυτών που εκδόθηκε τον Οκτώβριο 2007 για την Sidenor, μια από τις τρεις μεγαλύτερες χαλυβουργίες της Ελλάδας.

Η νομική εταιρία Farrers που εκπροσωπεί την Citigroup παραδέχτηκε ότι υπήρχαν «ανακριβή στοιχεία» στην έκθεση όσον αφορά την Χαλυβουργική, τα οποία η τράπεζα δεν επαλήθευσε πριν δημοσιεύσει. Εν συνεχεία, ακολούθησε μήνυση από την ελληνική εταιρία κατά της Citigroup Global Markets.  

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην έκθεση υποβαθμίζονταν οι τζίροι της Χαλυβουργικής το 2005 και 2006. Επίσης ήταν υποβαθμισμένο το μερίδιο της ελληνικής αγοράς χάλυβα εκείνης της περιόδου, ενώ ήταν υπερεκτιμημένο το μερίδιο των δύο κύριων ανταγωνιστών της, μεταξύ των οποίων η Sidenor.

Η υπόθεση καταδεικνύει τις πιθανές νομικές ευθύνες που φέρουν οι τράπεζες, αν οι έρευνές τους δεν είναι απολύτως ακριβείς, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Στην αρχική έκδοση του δημοσιεύματος, εκ παραδρομής αναφέρθηκε ότι η νομική διαμάχη με τη Citi αφορούσε τη Σιδενόρ, ενώ αφορά τη Χαλυβουργική, από την οποία και κατατέθηκε η μήνυση κατά του αμερικανικού οίκου. Ζητούμε συγνώμη για τυχόν παρανόηση...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v