Λιβύη:"Συγνώμη" από ΝΑΤΟ για λάθος επιθέσεις

To NATΟ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο τουλάχιστον 4 αντικαθεστωτικών από «φίλια πυρά» με το Γ.Γ. του Οργανισμού να δηλώνει άγνοια για τη χρήση αρμάτων μάχης και από τους αντάρτες.

Λιβύη:Συγνώμη από ΝΑΤΟ για λάθος επιθέσεις
To NATΟ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για το θάνατο τουλάχιστον 4 αντικαθεστωτικών από «φίλια πυρά» με το Γ.Γ. του Οργανισμού, Α. Ρασμούσεν, να δηλώνει άγνοια για τη χρήση αρμάτων μάχης και από τους αντάρτες, τονίζοντας παράλληλα πως η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή.

Στην ανατολική Λιβύη, τραυματισμένοι αντάρτες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στην Αζνταμπίγια δήλωσαν πως τα φορτηγά και τα τανκ τους επλήγησαν από αεροπορική επίθεση του ΝΑΤΟ έξω από την Μπρέγκα.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα που οι αντάρτες κατηγορούν το ΝΑΤΟ ότι τους βομβάρδισε κατά λάθος. Στην προηγούμενη επίθεση έχασαν τη ζωή τους 13 άτομα.

Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, στρατηγός Carter Ham, δήλωσε πως οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να στείλουν χερσαίες δυνάμεις στη Λιβύη με μια πιθανή διεθνή στρατιωτική δύναμη εδάφους, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ιδανικό λόγω των αντιδράσεων που θα μπορούσαν να προκληθούν στην περιοχή.

Οι μάχες στην Ανατολική Λιβύη συνεχίζονται ακατάπαυστα και επικεντρώνονται μεταξύ των πόλεων Μισράτα και Αζνταμπίγια. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η στρατιωτική κατάσταση φαίνεται να οδηγείται προσώρας σε αδιέξοδο καθώς ούτε οι αντάρτες αλλά ούτε και οι δυνάμεις του Καντάφι φαίνονται ικανές να προωθηθούν περαιτέρω.

Η δυτική Λιβύη ελέγχεται κατά βάση από τις πιστές στον Συνταγματάρχη Καντάφι δυνάμεις και η Ανατολική από τους αντικαθεστωτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v