Αίγυπτος: Υπό κράτηση ο Χοσνί Μουμπάρακ

Δημοσιεύματα φέρουν τον έκπτωτο πρόεδρο της Αιγύπτου σε εντατική μονάδα, με καρδιακό επεισόδιο, ενώ η εισαγγελία της χώρας αποφάσισε την κράτησή του για 15 μέρες ώστε να συνεχιστεί η ανάκρισή του.

Αίγυπτος: Υπό κράτηση ο Χοσνί Μουμπάρακ
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η αιγυπτιακή τηλεόραση, ο εισαγγελέας του Καΐρου αποφάσισε την κράτηση του Χοσνί Μουμπάρακ για 15 ημέρες ώστε να διεξαχθεί η ανάκρισή του με την κατηγορία της κατάχρησης, αλλά και αναφορικά με την έρευνα ως προς τον θάνατο των διαδηλωτών. Εν τω μεταξύ όμως, υπάρχουν δημοσιεύματα που φέρουν τον πρώην έκπτωτο μονάρχη να έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο κατά την διάρκεια της ανάκρισης και αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς την κατάσταση της υγείας του.

Προ ημερών, η γενική εισαγγελία της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει ότι τόσο ο έκπτωτος πρόεδρος όσο και οι δύο γιοι του θα περάσουν από ανάκριση.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά την διάρκεια της ανάκρισης και πως νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Λίγο αργότερα, το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya μετέφερε δηλώσεις γιατρού του νοσοκομείου, κατά τον οποίο η κατάσταση του Μουμπάρακ είναι αρκετά καλή ώστε να συνεχιστεί η ανάκριση.

Στην συνέχεια, η κρατική τηλεόραση και πάλι μετέδωσε πως η εισαγγελία αποφάσισε την κράτηση του Μουμπάρακ για διάστημα 15 ημερών. Το πρακτορείο Reuters παράλληλα, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, μεταδίδει ότι ο Μουμπάρακ πιθανότατα θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό στην εξοχική του κατοικία στο Σαρμ ελ Σείχ. Παράλληλα, αναφέρει ότι οι δύο γιοι του, μεταφέρθηκαν σε φυλακή του Καϊρου ώστε να ανακριθούν.

Επισημαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες, ο στρατός της Αιγύπτου έχει δεθχεί έντονη κριτική απο διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ του Καϊρου, που ζητούν να καθίσει ο Μουμπάρακ στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Ο Μουμπάρακ σε ηχογραφημένο του μήνυμα που μεταδόθηκε προ ημερών από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δηλώνει ότι δέχεται να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v