Κρατική βοήθεια λαμβάνει 1 στους 6 Αμερικανούς

Ενας στους έξι Αμερικανούς λαμβάνει βοήθεια από την κυβέρνηση, με την μορφή είτε της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είτε με κουπόνια αγοράς τροφίμων, είτε με επιδόματα ανεργίας.

Κρατική βοήθεια λαμβάνει 1 στους 6 Αμερικανούς
Ενας στους έξι Αμερικανούς λαμβάνει βοήθεια από την κυβέρνηση, με την μορφή είτε της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, είτε με κουπόνια αγοράς τροφίμων, είτε με επίδομα ανεργίας.

Εξαιτίας της εκτίναξη της ανεργίας, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί στέκονται στις «ουρές» για την κρατική βοήθεια, μεταδίδει το πρακτορείο CNN. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα περίθαλψης Medicaid και στα συσσίτιο κινείται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας παραμένει υψηλός.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Medicaid αξιοποίησαν τον Ιούνιο 2010 (που υπάρχουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία) πάνω από 50 εκατομμύρια πολίτες, που είναι ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία. Τον Ιούνιο 2007 συμμετείχαν 42,3 εκατομμύρια.

Στο πρόγραμμα επισιτιστικής αρωγής, το συσσίτιο, συμμετείχαν τον Ιανουάριο 44,2 εκατομμύρια Αμερικανοί, έναντι 4,7 εκατομμυρίων στον αντίστοιχο περσινό μήνα. Ενας στους επτά πολίτες λαμβάνουν σήμερα κουπόνι για συσσίτιο.

Τέλος, πάνω από 8,4 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν πολιτειακό ή ομοσπονδιακό επίδομα ανεργίας. Το μέγεθος είναι χαμηλότερο από τα 12 εκατομμύρια που υπήρχαν πέρσι τέτοια εποχή, αλλά παραμένει υπερδιπλάσιο από το μέγεθος που υπήρχε όταν ξεκίνησε η ύφεση, στα τέλη του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v