Fitch: Βγάζει Ιρλανδία από προθάλαμο υποβάθμισης

Από τον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης βγάζει την Ιρλανδία η Fitch σε σημερινή της έκθεση, ενώ διατηρεί το αρνητικό outlook.

Fitch: Βγάζει Ιρλανδία από προθάλαμο υποβάθμισης
Από τον προθάλαμο περαιτέρω υποβάθμισης βγάζει την Ιρλανδία η Fitch σε σημερινή της έκθεση, ενώ διατηρεί την αξιολόγηση ΒΒΒ+ το αρνητικό outlook.

“Η ιρλανδική οικονομία βρίσκεται κοντά στην σταθεροποίηση και οι τελευταίες προσπάθειες για την επίλυση της τραπεζικής κρίσης είναι αξιόπιστες. Ωστόσο, διατηρείται το αρνητικό outlook υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την οικονομική ανάκαμψη και την δημοσιονομική προσαρμογή” αναφέρει ο Douglas Renwick, αναλυτής της Fitch.

Στην έκθεση της η Fitch αναφέρει ότι η διατήρηση του αρνητικού outlook αντανακλά ανησυχίες για την διάρκεια και τον ρυθμό της οικονομικής ανάκαμψης.

Η αξιολόγηση της Fitch στηρίζεται στην πρόβλεψη ότι η ανάκαμψη θα ξεκινήσει στο τελευταίο τρίμηνο του 2011 και το 2012 θα κινηθεί με ρυθμό 2,5%. Η Fitch προβλέπει ότι το δημόσιο χρέος θα φτάσει το 116% το 2013 και το 2014 και στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνεται. Κάτω από αυτό το σενάριο το δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο.

Ωστόσο η Fitch υπογραμμίζει ότι αν οι προβλέψεις για την ανάκαμψη δεν επιβεβαιωθούν, το δημόσιο χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v