Rehn: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κρίσης

Η ευρωζώνη εισέρχεται στο τελικό στάδιο της αντιμετώπισης της κρίσης χρεών καθώς το πορτογαλικό αίτημα για αρωγή από ΕΕ-ΔΝΤ λογικά θα κλείσει το ζήτημα, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Olli Rehn.

Rehn: Μπαίνουμε στην τελική ευθεία της κρίσης
Η ευρωζώνη εισέρχεται στο τελικό στάδιο της αντιμετώπισης της κρίσης χρεών καθώς το πορτογαλικό αίτημα για αρωγή από ΕΕ-ΔΝΤ λογικά θα κλείσει το ζήτημα, δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Olli Rehn.

«Δεν μπορώ ακόμη να πω ότι η αποστολή εξετελέσθη, αλλά μπαίνουμε στην τελική φάση της διαχείρισης της κρίσης,» δήλωσε ο κ. Rehn κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Brookings Institution.

Ο επίτροπος επανέλαβε ότι η Κομισιόν «δεν θεωρεί ως επιλογή μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους,» και τόνισε ότι είναι πεπεισμένος πως η Ιρλανδία θα ξεπεράσει την πρόκληση της κρίσης χρεών.

Ο κ. Rehn σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να υποβαθμίζει τον κίνδυνο να επέλθει ντόμινο σε άλλες χώρες,» από την αναδιάρθρωση του χρέους μιας χώρας.

Σημείωσε ότι σε μια αναδιάρθρωση χρέους δεν προβλέπεται συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα υπό την τρέχουσα μορφή του ταμείου διασώσεων EFSF, παρά μόνο μετά το 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v