Η Philips αποχωρεί από την κατασκευή τηλεοράσεων

Αφού ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 31% για το Q1, η Philips αποκάλυψε τα σχέδιά της, που δεν περιλαμβάνουν την κατασκευή… τηλεοράσεων, η οποία ανατίθεται σε κοινοπραξία με την TPV, όπου η Philips θα κατέχει το 30%.

Η Philips αποχωρεί από την κατασκευή τηλεοράσεων
Αφού ανακοίνωσε μείωση κερδών κατά 31% για το πρώτο τρίμηνο, η Philips αποκάλυψε τα σχέδιά της για το μέλλον, που δεν περιλαμβάνουν την κατασκευή… τηλεοράσεων. Η εταιρία αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κλάδο στον οποίο κάποτε κατείχε ηγετική θέση, καθώς χάνει τη μάχη από τον χαμηλού κόστους ανταγωνισμό.

Έτσι, ανακοίνωσε ότι το τμήμα κατασκευής τηλεοράσεων αποσπάται από την εταιρία και μεταφέρεται σε κοινοπραξία που δημιουργείται με την TPV. Η Philips θα κατέχει το 30% της κοινοπραξίας και την option να πουλήσει αυτό το ποσοστό μειοψηφίας στο μέλλον. Η TPV κατασκευάζει οθόνες για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις και έχει έδρα στην Κίνα.

"Το να βρούμε μία λύση για το τμήμα των τηλεοράσεων ήταν η βασική μας προτεραιότητα και πιστεύουμε σθεναρά ότι η προσδοκώμενη κοινοπραξία με την TPV θα βοηθήσει το τμήμα τηλεοράσεων να επιστρέψει στην κερδοφορία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Philips, κ. Frans van Houten, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει "απόλυτη συνέχεια στο brand name".

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο ζημιογόνο τμήμα αντιστοιχεί στο 10% των πωλήσεων της Philips. Η εταιρία ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο μείωση κερδών κατά 31%, στα 138 εκατ. ευρώ, ενώ οι αναλυτές, βάσει δημοσκόπησης του Reuters, προέβλεπαν μείωση πωλήσεων σε ποσοστό 19,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v