Γαλλο-ιταλική διαμάχη για τα μάτια της Parmalat

Την Ρώμη επισκέπτεται ο N. Sarkozy προκειμένου να κατευνάσει τις εντάσεις μετά την προσφορά εξαγοράς από την γαλλική Lactalis για την Parmalat, που η κυβέρνηση Berlusconi έχει χαρακτηρίσει εταιρεία "στρατηγικής σημασίας".

Γαλλο-ιταλική διαμάχη για τα μάτια της Parmalat
Γαλλο-ιταλική… διαμάχη προκαλείται από την πρόταση εξαγοράς που διατύπωσε η γαλλική Lactalis για την Parmalat. Η Lactalis τον Μάρτιο απέκτησε το 29% της Parmalat γεγονός που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Ρώμη για το ενδεχόμενο να περάσει σε μη ιταλικά χέρια ένα από τα πλέον γνωστά brand name της χώρας.
 
Η Lactalis διατύπωσε προσφορά εξαγοράς 2,6 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε premium 21,3% συγκριτικά με την πορεία της μετοχής τους τελευταίους 12 μήνες. Η Lactalis δεσμεύθηκε επίσης ότι η Parmalat θα παραμείνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Nicolas Sarkozy επισκέπτεται σήμερα (Τρίτη) την Ρώμη ώστε να κατευνάσει τις εντάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Berlusconi έχει χαρακτηρίσει την Parmalat εταιρεία στρατηγικής σημασίας για την ιταλική οικονομία. Εξάλλου και άλλες ιταλικές εταιρίες, όπως η Edison και η Bulgari αντιμετωπίζουν γαλλικά επεκτατικά σχέδια. Η Ρώμη δηλώνει ότι πλέον εξετάζει την δημιουργία ενός επενδυτικού fund που θα τοποθετείται σε εταιρείες στρατηγικής σημασίας για την Ιταλία – όπως είναι οι τράπεζες. Κίνηση που πρώτη έκανε η Γαλλία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v