Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξαν την πολιτεία Αλαμπάμα των ΗΠΑ.

Δεκάδες νεκροί από ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ
Τουλάχιστον 45 άτομα έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξαν την πολιτεία Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τη σφοδρή κακοκαιρία των τελευταίων τριών ημερών ανέρχεται στους 59.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε εντολή για χορήγηση έκτακτης βοήθειας στη νότια πολιτεία της Αλαμπάμας. Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις αερομεταφορές, ενώ εξετάζεται και το πυρηνικό εργοστάσιο στη Βιρτζίνια, το οποίο διαχειρίζεται η Dominion Resources.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για αυξημένο κίνδυνο από ανεμοστρόβιλους, για χαλαζόπτωση, ξαφνικές πλημμύρες και για πτώσεις κεραυνών σε ορισμένες περιοχές της Αλαμπάμας, της Τζόρτζιας και του Μισισίπι.

Συνολικά, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν 21 αμερικανικές πολιτείες στη ζώνη από τις Μεγάλες Λίμνες μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού και την ακτή του Ατλαντικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v