Υεμένη: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Παρασκευή στους δρόμους της Υεμένης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας Σάλεχ. Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση παραίτηση του προέδρου.

Υεμένη: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Παρασκευή στους δρόμους της Υεμένης, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της χώρας Σάλεχ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία 5 χιλιομέτρων κατά μήκος κεντρικού δρόμου στην πρωτεύουσα της χώρας Σαναά, για να τιμήσουν την "Παρασκευή της Aφοσίωσης στους Μάρτυρες".

“Ο λαός επιθυμεί την δίκη του δολοφόνου” ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές.

"Θα συνεχίσουμε την επανάσταση δυναμικά και δεν θα κάνουμε πίσω ακόμα και αν πρέπει να θυσιάσουμε ένα εκατομμύριο μάρτυρες" φώναζε στους διαδηλωτές ένας κληρικός, την ώρα που απελευθέρωναν στον ουρανό μπαλόνια που έγραφαν "Φύγε".

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις πόλεις Iμπ, Χουντάιντα και Μπάιντα.

Οι διαδηλωτές επιθυμούν την άμεση παραίτηση του Σάλεχ από την εξουσία και την παραπομπή του σε δίκη για τις δολοφονίες που διέπραξε και διαφωνούν με το σχέδιο μετάβασης που συμφωνήθηκε και προβλέπει την παραίτηση του Σάλεχ σε διάστημα 30 ημερών και την παραχώρηση ασυλίας σε αυτόν και την οικογένεια του.

Σημειώνεται, ότι η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί αυτήν την Κυριακή στο Ριάντ, ανάμεσα σε μέλη της αντιπολίτευσης και τον πρόεδρο Σάλεχ.

Παράλληλα με τις διαδηλώσεις ενάντια στον Σάλεχ, χιλιάδες οπαδοί του προέδρου συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, κρατώντας εικόνες του Σάλεχ και κυματίζοντας σημαίες της Υεμένης.

Ο Σάλεχ απευθύνθηκε προσωπικά στους οπαδούς του λέγοντας ότι "τα πλήθη αυτά των ανθρώπων μας πέρασαν το μήνυμα τους. Ναι στην νομιμότητα του συντάγματος, όχι στο χάος"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v