ING: Στα 1,3 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη Q1

Ο Όμιλος ING ανακοίνωσε τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2011, τα οποία μεταξύ άλλων σημείωσαν αύξηση κερδοφορίας.

ING: Στα 1,3 δισ. ευρώ τα καθαρά κέρδη Q1
Ο Όμιλος ING ανακοίνωσε τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2011, τα οποία μεταξύ άλλων σημείωσαν αύξηση κερδοφορίας. H αύξηση στα καθαρά κέρδη του Ομίλου ING οφείλεται στην απόδοση της Τράπεζας ING και στη σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της ING Ασφαλειών.

Το πρώτο τρίμηνο του 2011 τα καθαρά αποτελέσματα του Ομίλου ανήλθαν σε 1.381 εκατ. Ευρώ, που μεταφράζεται σε 0,37 Ευρώ ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένων από-επενδύσεων και μη επαναλαμβανόμενων κερδών. Η υποκείμενη απόδοση των ιδίων κεφαλαίων βελτιώθηκε κατά 14,7% (ING Τράπεζα 13,7%, ING Ασφαλειών 6,2%).

Πιο συγκεκριμένα, για την Τράπεζα ING, τα υποκείμενα αποτελέσματα προ φόρων αυξήθηκαν κατά 32,2% σε 1.695 εκατ. Ευρώ. Η συγκεκριμένη αύξηση προήλθε από την αντίστοιχη αύξηση του εισοδήματος και τη συνεχή εξομάλυνση των κινδύνων κόστους. Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου παρέμεινε σε υγιή επίπεδα στο 1,44%.
 
Το κόστος των κινδύνων μειώθηκε κατά 332 εκατ. Ευρώ ή 42 βασικές μονάδες από το μέσο όρο του RWA. Η αναλογία εξόδων /εσόδων βελτιώθηκε κατά 55%, καθώς είχε επιτευχθεί μείωση εξόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2010.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα της ING Ασφαλειών αυξήθηκαν κατά 35,5% σε 561 εκατ. Ευρώ, αύξηση που προήλθε από την αύξηση των πωλήσεων και την ανάπτυξη στα κεφάλαια υπό διαχείριση. Οι επενδύσεις αυξήθηκαν στις 95 βασικές μονάδες, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν αντιστοίχως κατά 11,4%, σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2010.

Η αναλογία διαχειριστικών εξόδων έναντι λειτουργικών εσόδων βελτιώθηκε κατά 40% γεγονός που οφείλεται σε υψηλότερα λειτουργικά έσοδα και περιορισμό κόστους.

Η ισχυρή παραγωγή κεφαλαίων της Τράπεζας ING συνεχίστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2011 με την αύξηση του δείκτη Core Tier 1 στο 10%. Η ING θα προχωρήσει με την προγραμματισμένη επαναγορά ύψους 2 δισ. Ευρώ των Core Tier 1 τίτλων από το Ολλανδικό κράτος, στις 13 Μαΐου 2011. Η συνολική πληρωμή ανέρχεται σε 3 δισ. Ευρώ και περιλαμβάνει το 50% της εξόφλησης της επαναγοράς.

«Τόσο η ING Τράπεζα όσο και οι ING Ασφαλειών δημοσίευσαν ισχυρά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2011, παρουσιάζοντας σαφή πρόοδο στις επιδόσεις των προγραμμάτων για την προετοιμασία τους ως αυτόνομων εταιρειών», δήλωσε ο Jan Hommen, CEO του Ομίλου ING.

«Η αναδιάρθρωση του Ομίλου βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς τον πλήρη λειτουργικό διαχωρισμό των δραστηριοτήτων της ING Τράπεζας και της ING Ασφαλειών και έχουμε δημιουργήσει φέτος τα θεμέλια για τις δύο δημόσιες εγγραφές των Ασφαλιστικών δραστηριοτήτων μας στις ΗΠΑ καθώς και στην Ευρώπη και την Ασία.

Έτσι θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με τις αναγκαίες συναλλαγές, όταν οι συνθήκες στην αγορά θα είναι ευνοϊκές. Συνεχίζουμε να διερευνούμε εναλλακτικές στρατηγικές των δραστηριοτήτων της ING Ασφαλειών για τη Λατινική Αμερική και λαμβάνουμε μέτρα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αναδιαρθρώσεων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της από-επένδυσης της ING Direct στις ΗΠΑ και την διαμόρφωση της WestlandUtrecht Τράπεζας από τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της Ολλανδίας.»

«Παρά την εις βάθος αναδιάρθρωση ολόκληρης της εταιρείας, συνεχίζουμε να δείχνουμε σταθερή εμπορική ανάπτυξη σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες μας, γεγονός που αποδεικνύει την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του προσωπικού μας, καθώς εργαζόμαστε σκληρά για να διατηρήσουμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας.

Βασισμένοι σε τόσο ισχυρά θεμέλια, επιτύχαμε να δείξουμε ταχεία ανάκαμψη, με την ING να βγαίνει πλέον από την οικονομική κρίση. Σημειώσαμε βελτίωση των αποδόσεών μας και έχουμε δημιουργήσει ισχυρά κεφαλαιακά αποθέματα, ενώ συνεχίζουμε να αυξάνουμε το δανεισμό μας προς τους πελάτες για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης.

Ως αποτέλεσμα, η ING είναι τώρα σε θέση να επιστρέψει τη δεύτερη δόση της κεφαλαιακής ενίσχυσης που έλαβε από την ολλανδική κυβέρνηση, από τα αποθέματα κερδών. Υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η ισχυρή παραγωγή κεφαλαίων θα συνεχιστεί, στόχος μας είναι να αποπληρώσουμε το υπόλοιπο του δανείου έως το Μάιο του 2012, με όρους που είναι αποδεκτοί από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v