AIG και ΗΠΑ θα πωλήσουν 300 εκατ. μετοχές AIG

Η AIG και οι ΗΠΑ θα πωλήσουν 300 εκατ. μετοχές της AIG, αρκετά λιγότερες απ’όσο αναμενόταν στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου του ασφαλιστικού κολοσσού από την κρατική ιδιοκτησία.

AIG και ΗΠΑ θα πωλήσουν 300 εκατ. μετοχές AIG
Η AIG και οι ΗΠΑ θα πωλήσουν 300 εκατ. μετοχές της AIG, αρκετά λιγότερες απ’όσο αναμενόταν.

Στο πλαίσιο της σταδιακής εξόδου του ασφαλιστικού κολοσσού από την κρατική ιδιοκτησία, η American International Group θα πωλήσει 100 εκατ. μετοχές και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα πωλήσει 200 εκατ. μετοχές.

Η διάθεση αποτιμάται περί τα 8,89 δισ. δολ. με βάση την χθεσινή τιμή κλεισίματος και χωρίς το δικαίωμα υπερ-τοποθέτησης του υπουργείου, μέγεθος αρκετά μικρότερο από τα 20 δισ. δολ. που αναμένονταν.

Από τον Ιανουάριο που ανέλαβαν την αναδοχή της διάθεσης μετοχών οίκοι της Wall Street, η μετοχή της AIG έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της και, εκεί που το υπουργείο θα είχε κέρδη άνω των 27 δισ. δολ. από την επιχείρηση διάσωσης του ομίλου, βρίσκεται τώρα ενώπιον της προοπτικής να μην εξασφαλίσει καθόλου κέρδος.

Αν υποθέσουμε ότι το υπουργείο θα πωλήσει 200 εκατ. μετοχές, το μερίδιο της κυβέρνησης στην AIG θα μειωθεί στο 77% από 92% σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v