Απαντήσεις PIMCO περί short στα ομόλογα ΗΠΑ

Ο κ. Bill Gross της PIMCO, δήλωσε ότι είναι «παρανόηση» ότι η εταιρία «σορτάρει» αμερικανικά κρατικά ομόλογα, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν στοιχημάτισε εναντίον των U.S. Treasuries.

Απαντήσεις PIMCO περί short στα ομόλογα ΗΠΑ
Ο κ. Bill Gross της PIMCO, διαχειριστής του μεγαλύτερου fund επενδύσεων σε ομόλογα στον κόσμο, δήλωσε ότι είναι «παρανόηση» ότι η εταιρία «σορτάρει» αμερικανικά κρατικά ομόλογα, δηλώνοντας ότι ποτέ δεν στοιχημάτισε εναντίον των U.S. Treasuries.

Ο κ. Gross δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρία πράγματι έχει θέσεις «μεγάλης υπο-στάθμισης» ("very underweight") στην αγορά κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ και ότι κρατά άλλα ομόλογα που έχουν καλύτερη εμφάνιση από τα Treasury.

Στην ιστοσελίδα της PIMCO στις αρχές Μαΐου φάνηκε ότι στο ύψους 240 δισ. δολ. Total Return υπάρχουν θέσεις short σε χρεόγραφα που σχετίζονται με το αμερικανικό δημόσιο.

Η PIMCO ξεκίνησε να ποντάρει εναντίον των αμερικανικών κρατικών ομολόγων τον Απρίλιο, με μια θέση short που αντιστοιχούσε στο 3% των συνολικών ενεργητικών του Total Return fund, εξαιτίας ανησυχιών για τις δημοσιονομικές προοπτικές των ΗΠΑ.

Αυτή η short position αυξήθηκε στο 4% τον Μάιο, καθως κοντεύει η λήξη του προγράμματος αγορών ομολόγων της Federal Reserve, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα προσφέρει στήριξη στην κρατική αγορά ομολόγων μετά από αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v