Schaeuble: Να εξασφαλιστεί η εμπλοκή ιδιωτών

Υψηλή προτεραιότητα αποτελεί για τη Γερμανία η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση των κρατικών κρίσεων χρέους, αποσαφήνισε ο κ. Wolfgang Schaeuble, αναφερόμενος στο ESM που τίθεται σε ισχύ από το 2013.

Schaeuble: Να εξασφαλιστεί η εμπλοκή ιδιωτών
Υψηλή προτεραιότητα αποτελεί για τη Γερμανία η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση των κρατικών κρίσεων χρέους, αποσαφήνισε ο κ. Wolfgang Schaeuble, αναφερόμενος στον μηχανισμό στήριξης ESM που τίθεται σε ισχύ από το 2013. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Βρυξελλών, δήλωσε πως η ευρωζώνη θα πρέπει να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

«Όλες οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να δείξουν τη δέσμευσή τους όχι μόνο στη δημοσιονομική σύγκλιση αλλά και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ώστε να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών όπως επίσης και των πολιτών», δήλωσε ο Γερμανός αξιωματούχος και συμπλήρωσε: «Δεν είναι όμως μόνο οι χώρες που χρειάζονται κίνητρα ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς τους. Και οι επενδυτές χρειάζονται κίνητρα για να δανείζουν πιο υπεύθυνα. Γι' αυτόν τον λόγο πρέπει να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση των κρατικών κρίσεων χρέους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v