Η Ιαπωνία χαράσσει νέα ενεργειακή πολιτική

Στροφή 180 μοιρών στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξήγγειλε ο κ. Naoto Kan προαναγγέλλοντας μάλιστα τον σταδιακό διαχωρισμό της παραγωγής από τη διανομή ενέργειας.

Η Ιαπωνία χαράσσει νέα ενεργειακή πολιτική
Την πλήρη αναθεώρηση της ενεργειακής πολιτικής της Ιαπωνίας, με βασικό πυλώνα τη στροφή στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Naoto Kan. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε μάλιστα πως στόχος του Τόκιο είναι να αποκτήσει ηγετική θέση σε διεθνές επίπεδο ως προς τις νέες πηγές ενέργειας

Παράλληλα, ανέφερε πως η Ιαπωνία θα κινηθεί στην κατεύθυνση του σταδιακού διαχωρισμού της παραγωγής και της διανομής ενέργειας.

Ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας και τις εταιρίες κοινής ωφελείας, ο πρωθυπουργός δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά του. "Θα έρθει η στιγμή όπου θα τεθεί επί τάπητος το μέλλον των εταιριών κοινής ωφελείας", δήλωσε, ενώ ως προς τη χρήση πυρηνικής ενέργειας σημείωσε πως "θα συνεχιστεί για όσο καιρό κρίνεται ασφαλής" και ότι θα επιτρέψει την επανεκκίνηση των πυρηνικών εργοστασίων που κρίνονται ασφαλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v