Αποφυλακίζεται ο Andrew Fastow της Enron

Ο Andrew Fastow, πρώην οικονομικός διευθυντής της Enron, έχει μεταφερθεί από την φυλακή σε «μεταβατικό ίδρυμα», στο τελευταίο στάδιο δηλαδή πριν την αποφυλάκισή του, που αναμένεται στα τέλη του έτους.

Αποφυλακίζεται ο Andrew Fastow της Enron
Ο Andrew Fastow, πρώην οικονομικός διευθυντής της Enron, έχει μεταφερθεί από την φυλακή σε «μεταβατικό ίδρυμα», στο τελευταίο στάδιο δηλαδή πριν την αποφυλάκισή του, που αναμένεται να γίνει στη συνέχεια του έτους.

Ο κ. Fastow έχει μεταφερθεί σε αυτές τις εγκαταστάσεις, που χρησιμεύουν ως «γέφυρα» για την αποκατάσταση των οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων των φυλακισμένων, ώστε να τους προετοιμάσουν για την επανένταξη. Η επίσημη ημερομηνία της επίσημης αποφυάλισής του είναι η 17η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Fastow καταδικάστηκε το 2004 για τον ρόλο που έπαιξε στο φοβερό λογιστικό σκάνδαλο της Enron, το οποίο εξανέμισε δισεκατομμύρια δολάρια σε χρήματα μετόχων, επενδυτών και εργαζομένων.

Αρχικώς «έφαγε» 10 χρόνια φυλακή αλλά το 2006 πέτυχε μείωση ποινής καθώς δέχτηκε να συνεργαστεί με τις ομοσπονδιακές αρχές, προσφέροντας πληροφορίες για τους τραπεζίτες οι οποίοι θεωρείται ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο που κλόνισε τον αμερικανικό οικονομικό κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v