Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην General Mills η Yoplait έναντι 1,15 δισ.δολ.

Η General Mills σκοπεύει να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας στην γαλλική βιομηχανία γιαούρτης Yoplait έναντι 810 εκατ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια.

Στην General Mills η Yoplait έναντι 1,15 δισ.δολ.
Η General Mills σκοπεύει να αγοράσει το μερίδιο πλειοψηφίας στην γαλλική βιομηχανία γιαούρτης Yoplait έναντι 810 εκατ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια), «κλειδώνοντας» το δικαίωμα διανομής στην Αμερική μιας από τις επιτυχέστερες μάρκες του προϊόντος.

Η General Mills θα εξαγοράσει το 51% της Yoplait και το 50% της επιχείρησης η οποία ελέγχει την μάρκα Yoplait από το γαλλικό private-equity, PAI Partners. Ο γαλλικός γαλακτοκομικός συνεταιρισμός Sodiaal θα κρατήσει τα εναπομένοντα μερίδια και στις δύο επιχειρήσεις.

Η General Mills, ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες τον Μάρτιο με τις PAI και Sodiaal, για την εξαγορά της Yoplait. Θέτει ως βασικό στόχο την αύξηση του μεριδίου της επιχείρησης και την επιτάχυνση της επέκτασής της στις αναδυεμενες αγορές.

Για την κατάκτηση της βιομηχανίας, η αμερικανική επιχείρηση «πάλεψε» με άλλους κολοσσούς, όπως η Nestle, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v